zondag 14 april 2013

turkse pizza

gdit weekend aten we voor het eerst dit jaar weer eens turkse pizza,s, we kregen vrienden te eten en gezien het toch al heerlijke weer, was een turkse pizza een geschikt gerecht, we eten de pizza,s altijd bij wat mooier weer, omdat we het een echt lente/zomer gerecht vinden, gezien we de pizza graag beleggen met verse salade als tomaten, komkommer enz. Een echte aanrader voor de komende lente en zomer....      
turkse pizza
 
deeg;
 
 
1 kilo bloem
2 theelepels zout
2 theelepels suiker
2 zakjes gedroogde gist
1 eetlepel (room)boter
ongeveer 150 ml water
ongeveer 150 ml melk
(soms het je iets meer nodig om een mooi deeg te krijgen)
 
kneed de ingredienten samen in een kom, vorm een mooi deeg en
laat het een uurtje rijzen
 
vulling;
 
2 tomaten
2 paprika,s
1 ui
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels olie
(1 rode peper)
200 gram gehakt (ik gebruik een vega-gehakt)
 
snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees, doe de tomaten zonder het vruchtvlees in de keukenmachine,
samen met de 2 paprika,s en de ui, pureer het geheel tot een saus,
voeg eventueel een rode peper toe wanneer je van pittige pizza,s houd, doe het geheel in een kom en voeg de olie en de tomatenpuree toe samen met het gehakt, roer en/of kneed het gehakt door de saus
 
rol een bolletje deeg uit tot een zeer platte bodem, en smeer wat van het mengsel over de bodem, bak de pizza onder de hete grill, ongeveer zo,n 5 tot 10 minuten, wanneer de randen licht beginnen te kleuren is de pizza klaar.
 
(vul de pizza met salade,(knoflook)saus, kaas en/of hummus en rol de pizza op)
 
 de pizza,s zijn ook goed vooraf te bereiden en eventueel in te vriezen, je hoeft ze enkel voor het eten even te verwarmen onder de grill of in de oven

2 opmerkingen: